IKONER

fotografiska-icons-diva

En utställning om att få finnas. Detta är vårt sätt att synliggöra människor som är en naturlig del av vårt samhälle, men som sällan eller aldrig syns i det offentliga rummet. Temat ikoner är universellt – vem har inte drömt om att någon gäng få vara någon annan? Vem har inte drömt om att alla ska få ha samma möjligheter?

Tillsammans med Fotografiska, Glada Hudikteatern och kostymörerna Linda Sandberg och Helena Andersson skapade vi IKONER. För att läsa mer om projektet besök den officiella sajten här!

Har tidigare visats:

Stockholm
Fotografiska 21 mars – 5 juni 2016

Visby
Almedalen 4 juli – 7 juli 2016

Luleå
Södra Strand 20 juni – 21 augusti 2016

Karlstad
Värmlands Museum 17 sep – 20 nov 2017

I kroppen min – en fotoutställning om Kristian Gidlund av Emma Svensson

I kroppen min – en fotoutställning om Kristian Gidlund av Emma Svensson

Kristian Gidlund sjukhus

Kristian är en av mina närmaste vänner, vi känner varandra sedan tio år. Det var då vi började våra karriärer. Han som rockstjärna. Jag som fotograf. Vi följdes åt och jag plåtade honom, bandet, deras skivomslag. 2010 blev han sjuk i cancer. Han startade bloggen I kroppen min för att vi som stod honom nära skulle veta vad som hände. Där skrev han så vackert, om något så fruktansvärt.

2011 säger läkarna att han är fri. Fri från cancer. Han satsar allt på en annan dröm: den som journalist. Han skriver inte längre i bloggen, den hör sjukdomen till. Han är redaktör för ett nystartat magasin och frilansar för några av våra mest etablerade tidningar. Han är glad. Glad över att ha besegrat det hemska, glad över att få börja leva igen, efter ett år då livet var på paus.

Det är på Way Out West ett år senare, i augusti 2012. Kristian ser inte alls ut att må lika bra. En helt annan människa än den jag träffat bara några veckor tidigare på Peace & Love. Några dagar senare började han blogga igen. Cancern är tillbaka, och den här gången ser det inte alls bra ut.

I kroppen min, bloggen som ingen någonsin ville skulle ta vid där den slutade, har idag haft mer än 7 miljoner besök och blivit bok. Jag har följt Kristians resa med min kamera. Dokumenterat hans liv. För att skapa något bestående. För att hedra min fina vän. Resultatet ställs nu ut runt om i Sverige på olika platser med premiär i Stockholm på Design Hall i juni.

50% av alla intäkter på entré, försäljning av bilder och liknande går direkt till Cancerfonden.

Alla ni som hjälper till att göra det här möjligt, som bidrar på något sätt, som besöker och ser utställningen eller som har hört av sig – tusen tack från djupet av mitt hjärta.

Om ni är intresserade av att ställa ut utställningen kontakta Emma på: emma@rockfoto.nu så skickar vi mer info.

Har tidigare visats:

Vallentuna
Vallentuna Kulturhus 8 oktober – 15 november 2015

Landskrona
Landskrona Museum 26 juni – 12 augusti 2015

Köping
Köpings Museum 14 feb – 26 april 2015

Kungsbacka
Moo:t 10 januari – 31 januari 2015

Piteå
Piteå Konsthall 25 oktober – 16 november 2014

Östersund
Galleri Bolin Mars 2014

Norrköping
Galleri Sander 12 april – 12 juni 2014

Umeå
Galleri Alva 10 januari – 4 februari 2014

Sundsvall
Galleri Granen Februari 2014

Hudiksvall
Hälsinglands Museum december 2013

Stockholm
Fotomässan 22-24 nov 2013

Borlänge
Stationsgatan 8

Malmö
Galleri Vasli Souza 6 sep –29 sep 2013

Göteborg
Galleri Thomassen 13 aug–1 sep 2013

Stockholm 13–16 juni 2013

Design Hall, Telefonplan – Stockholm

Music & Artists

Coldplay på Roskilde Festival 2009

Jag har tagit ganska många bilder på konserter genom åren. Utställningen är en blandning av mina favoritbilder tillsammans med några av de största artisterna jag plåtat så som Lady Gaga, Beyoncé, Jay Z, Kanye West, Coldplay, Robyn, Florence + The Machine, Lily Allen, Babyshambles mfl. Lika många kvinnliga artister som manliga. Blandat konsertbilder och porträttbilder på band och artister.

Boka utställningen
Kontakta mig: emma@rockfoto.nu

Har tidigare visats:

Jönköping
Tändsticksmuseet, april 2013

Tidaholm
Tidaholms Museum, mars 2013

Borlänge
Peace&Love, juni 2012

Stockholm
Hotel Scandic Anglais, april 2012